Как да сключим застраховка Злополука онлайн

Дженерали Застраховане АД е първата застрахователна компания в България, която предлага сключване на индивидуална и групова застраховка Злополука изцяло онлайн. Това е най-лесният и бърз начин за сключване на застраховката. Сключването на онлайн застраховката започва с натискане на бутона „Заяви сега" в началната страница на интернет портала www.online.generali.bg или от страницата на продукта www.online.generali.bg/zlopoluka/. След като натиснете бутона, Вие директно преминавате към „Калкулатор“, в който трябва да въведете основните данни за застраховката – възраст на застрахованото лице и застрахователна сума. По тази застраховка могат да се застраховат лица между 0 и 68 години (ако въведете възраст, която не отговаря на изискванията, ще получите съобщение, че лицето не може да бъде застраховано). Посочва се и  застрахователната сума, която максимално е до 10 000 лева. При групова застраховка Злополука трябва да въведете броя на лицата, и съответно да отбележите дали в групата има лица над 68 години, както и застрахователната сума, която се отнася за едно лице. Избирате и цел на застраховката. След като въведете нужните данни, кликнете върху „Изчисли“ и ще получите застрахователната премия на застраховката. Натиснете бутона „Напред“, за да продължите своята поръчкa.

Във втората стъпка от Вашата поръчка на застраховка Злополука – индивидуална или групова, трябва да посочите дали лицето, което поръчва застраховката е различно от застрахованите лица (лицето, което поръчва застраховката, може да бъде различно от лицата, които застрахова, като единственото условие е да има навършени 18 години). Данните, които въвеждате за застрахованото лице са: ЕГН, имена по документ за самоличност, номер на личната карта, й-мейл адрес, телефонен номер, адрес, пощенски код, район, град. След това посочвате дали лицето има трайна загуба на работоспособност. При маркиране на положителен отговор следва да отбележите точния процент на загубата на работоспособност и към коя група спада лицето (лица с над 50% загубена работоспособност не могат да бъдат застраховани). Ако лицето, което поръчва застраховката, е различно от застрахованото, то трябва да въведе своето ЕГН и имена по документ за самоличност. При групова застраховка Злополука въведете същите данни за всяко застраховано лице. 

След като попълните всички необходими данни, натиснете бутон „Напред“, за да продължите към следващата стъпка “Плащане и потвърждение”, където трябва да изберете начин на плащане – чрез кредитна/дебитна карта или еРау, като преди това сте прегледали всички данни, които сте въвели. 

След успешно извършено плащане, Вие ще получите електронен застрахователен сертификат и полица на и-мейл адреса, който сте посочили по-рано. Общите условия по застраховката са неразделна част от този застрахователен сертификат и полица. По Ваше желание, може да разпечатате получените по електронната поща документи.  

Сключената онлайн застраховка Злополука покрива рисковете само и единствено свързани и/или произтичащи от злополука.