Как да поръчам онлайн застраховка Помощ при пътуване в чужбина?

нов

Когато планираме своята командировка или особено почивка, никой от нас не мисли за вероятността от настъпване на неприятно събитие.

Всяко пътуване, независимо дали е бизнес пътуване или почивка,  неизменно е свързано с много емоции. Често се предвижда събиране с приятели, колеги и близки. Наситеният трафик по пътя - на летището, автогарата или жп гарата, крие множество рискове за пътуването.

Какво можете да направите, за да се защитите от неприятните моменти, точно когато сте планирали до най-малкия детайл Вашето пътуване? Можете да си спестите бъдещи главоболия и разходи, ако си сключите изцяло онлайн застраховка Помощ при пътуване в чужбина с осигурен асистанс.

Сключването на застраховка Помощ при пътуване в чужбина с осигурен асистанс никога не е било толкова бързо и лесно. За първи път в България Дженерали Застраховане АД предлага на своите клиенти да сключат застраховка за пътуване изцяло онлайн.

Онлайн застраховка можете да сключите като натиснете на бутон "Заяви сега" на началната страница на портала http://www.online.generali.bg/ или от продуктовата страница http://www.online.generali.bg/patuvane-v-chujbina/. Преминава се на стъпка 1 "Калкулатор".  Необходимо е да въведете основни данни за застраховката – начална и крайна дата на пътуването, цел и дестинация, брой на застрахованите лица (при групови застраховки) и сумата на застрахователното покритие.  При натискане на бутон "Калкулирай" ще получите общата цена на застраховката (застрахователна премия и данък, в размер на 2 %). При натискане на бутон "Напред" директно се преминава към следващо действие, което e въвеждане на данни необходими за сключването на застраховката.

На втора стъпка от заявката следва да попълните данните на Застраховащия и Застрахованите лица. Застраховащият е лицето, което сключва застраховката и може да бъде различен от Застрахованите лица. Задължително условие Застраховащият да има навършени 18 години. За всички застраховани лица задължително трябва да се попълнят следните данни: ЕГН, имена по документ за самоличност, наименование на фирма, както и имената на латински, номер на паспорт/лична карта и имейл адрес. Застраховащият попълва задължително следните данни: електронна поща, мобилен телефон, адрес, пощенски код и град. Добавянето на застраховани лица се извършва посредством бутон „Добави друг застрахован". След попълване на данните, натискате бутон "Запази", след което в таблицата на екрана ще се визуализира информацията за добавеното застраховано лице.

За да продължите към "Преглед на офертата" натиснете бутон "Напред" и преминете на трета стъпка. На екрана са визуализирани всички данни попълнени на предишните стъпки, както и Общата дължима сума по застраховката. Тук се избира и начин на плащане. Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с осигурен асистанс сключена през http://www.online.generali.bg/  е изцяло онлайн продукт и начинът за плащане е само по електронен път – с кредитна/дебитна карта или еРау.

Последната стъпка  е "Плащане и потвърждение". За да довършите напълно своята заявка за онлайн застраховка Помощ при пътуване в чужбина с осигурен асистанс е необходимо да натиснете бутон "Потвърждавам". Ще бъдете пренасочени съответно към страницата за плащане на БОРИКА-БАНКСЪРВИС или еРау.  

След успешно извършено плащане на посочения от Вас адрес на електронна поща ще получите електронна застрахователна полица и сертификат, ведно с Общите условия по застраховката.

По Ваше желание разпечатвате получените по електронната поща документи. 

Онлайн застраховката  Ви осигурява денонощна квалифицирана помощ, както и транспорт, в случай, че претърпите инцидент или случайно се разболеете, докато се намирате на територията на чужда държава. Международната асистираща компания EUROPE Assistance Ви осигурява съдействие извън границите на Република България.

Насладете се на своето пътуване! Оставете грижата на нас.