Как да сключим онлайн застраховка Домашно имущество?

Сключването на застраховка Домашно имущество никога не е било толкова бързо, лесно и удобно. Дженерали Застраховане АД Ви предлага възможността за първи път в България да закупите своята индивидуална застраховка Домашно имущество изцяло онлайн - без доставка и допълнителни ангажименти.

Онлайн застраховка Домашно имущество можете да сключите на началната страница на портала http://www.online.generali.bg/ като натиснете бутон „Заяви сега” или от продуктовата страница www.online.generali.bg/imushtestvo/. Преминавате към Стъпка 1: „Калкулатор”. Необходимо е да въведете основни данни за застраховката като: местоположение на имуществото, което желаете да застраховате, валута и размер на застрахователната сума, да посочите основните рискове, срещу които искате да защитите дома си, ипотекиран ли е имотът, притежавате ли активни полици Гражданска отговорност или Каско от Дженерали Застраховане АД. След въвеждане на тази информация и натискане на бутона „Калкулирай” Вие ще получите основната цена на Вашата застраховка (застрахователна премия и данък в размер на 2 %). Натиснете бутон „Напред”, за да продължите своята заявка.

На Стъпка 2 от Вашата заявка на онлайн застраховка Домашно имущество е необходимо да посочите начална дата, от която искате да важи Вашата застраховка, както и информация за застрахованото лице. Данните, които трябва да въведете за застрахованото лице са: ЕГН, имена по документ за самоличност, и-мейл адрес, телефонен номер и постоянен адрес. Въвежда се информация за допълнително движимо имущество, което бихте желали да застраховате, както и допълнителна информация за ипотека (при наличие на такава). Ако лицето, което заявява онлайн застраховка Домашно имущество е различно от застрахования/собственик на имота, то също трябва да въведе своите данни като: ЕГН и имена по документ за самоличност.

След като попълните всички необходими данни, натиснете бутон „Напред”, за да продължите към Стъпка 3: „Въпроси”. На тази стъпка е необходимо да отговорите на допълнителни, уточняващи въпроси, свързани с имуществото, което желаете да застраховате.

За да продължите към Стъпка 4: „Преглед на офертата”, натиснете бутон „Напред”. На екрана се визуализират всички данни, които сте попълнили на предишните стъпки, както и общата дължима сума по застраховката. Тук избирате и начин на плащане. Застраховка Домашно имущество, сключена през http://www.online.generali.bg/ е изцяло онлайн продукт и начините за плащане са само по електронен път – с кредитна/дебитна карта и еРау. Когато изберете метод за плащане, натиснете бутон „Заявка и плащане”, за да продължите към последна стъпка: „Плащане и потвърждение”. За да заявите успешно Вашата онлайн застраховка Домашно имущество е необходимо да натиснете бутон „Потвърждавам”. Вие ще бъдете пренасочени съответно към страницата за плащане на БОРИКА-БАНКСЪРВИС или еРау.

След успешно извършено плащане, Вие ще получите електронна застрахователна полица и сертификат на посочения от Вас адрес на електронна поща. Общите условия по застраховката са неразделна част от тази застрахователна полица. По Ваше желание, може да разпечатате получените по електронната поща документи.